Carcinom Bazocelular & Carcinom Scuamos: cauze, simptome & tratament

Cancer scuamocelular

Meniu de navigare

Sus Expunerea constanta la soare declanseaza cele mai multe dintre cazurile de celule scuamoase. Utilizarea frecventa a solarului multiplica riscul aparitiei carcinomului cu celule scuamoase.

Although despite the results of new therapies being awaited, some studies have revealed new drugs that appear to change the evolution of this incurable disease. The case we are presenting it is illustrative for possibilities to treat this type of cancer in Romania. Current treatment for this form of cancer is: chemotherapy in first line which is represented by gemcitabine in combination with cisplatin or carboplatin. In the second-line docetaxel is recommended. Third line is not well defined at us because we did not have in current use afatinib, necitumumab or immunological agents.

Persoanele care se bronzeaza la solar au cu 2,5 mai multe probabilitati de a dezvolta carcinom cu celule scuamoase, spre deosebire de cei care nu fac acest lucru. O alta cauza importanta a cancerului scuamos sunt leziunile pielii.

cancer scuamocelular tratament pentru giardia și criptosporidiu

Cancerul poate sa apara ca urmare a arsurilor, cicatricilor, ulceratiilor si ranilor din locuri expuse anterior la raze X sau, din cauza anumitor cancer scuamocelular chimice cum ar fi arsenicul si produsele petroliere.

Infectile cronice si inflamatiile pielii pot conduce la carcinomul cu celule scuamoase. In plus, virusul HIV si alte boli imunosupresoare, chimioterapia si medicamentele utilizate dupa un transplant pentru scaderea probabilitatii de respingere a organelor si chiar expunerea excesiva la soare - toate acestea, slabesc sistemul imunitar.

Mai mult, fac dificila lupta impotriva bolii, crescand riscul dezvoltarii carcinomului cu celule scuamoase, dar si a altor cancer scuamocelular de cancere.

Meniu cont utilizator

Ocazional, carcinomul cu celule scuamoase poate sa apara si pe pielea normala, sanatoasa. Unii cercetatori considera ca tendinta cresterii acestui tip de cancer poate fi mostenita la unele persoane.

Factori cancer scuamocelular risc Sus Persoanele care au o piele deschisa la culoare, par blond sau saten, ochi albastri cancer scuamocelular verzi, prezinta cel mai mare risc de a dezvolta boala. Totusi, oricine are un istoric substantial de expunere la soare, are probabilitati ridicate de a manifesta cancerul scuamos.

Carcinoamele cu celule scuamoase sunt cel putin de doua ori mai frecvent intalnite la barbati decat la femei.

Squamous cell carcinoma of the lung

Simptome Sus Desi carcinoamele cu celule scuamoase se dezvolta, de obicei, pe pielea expusa la soare, acestea pot sa apara oriunde pe corp, inclusiv in interiorul gurii, anusului si pe organele genitaleatat ale barbatilor, cat si ale cancer scuamocelular. Aparitia tumorilor poate varia, dar cele mai comune forme sunt: un nodul rosu, cancer scuamocelular, prezent pe buza inferioara, ureche, gat, maini, brate - care poate sangera, uneori o leziune plata acoperita de o crusta care se descuameaza, pe fata, urechi, maini, gat sau brate o ulceratie noua sau o proeminenta de culoare alba in interiorul gurii rana, ulceratie in zona gatului, anusului sau organelor genitale.

cancer scuamocelular condiloame recenzii condiline

Carcinoamele cu celule scuamoase cresc de obicei lent si pot fi dificil de observat, mai ales cand apar pe pielea care are si alte semne de deteriorare in urma cancer scuamocelular soarelui, cum ar fi pigmentare, pierderea elasticitatii sau ridare. Se poate face usor confuzie cu keratoza actinica - cu portiuni rugoase de piele, care se descuameaza, de culoare maronie sau roz, care apar dupa ani de expunere la soare.

Un numar mic de keratoze actinice pot sa apara in carcinoamele cu celule scuamoase. Profilaxie Sus Oricine a avut o tumora cu celule scuamoase are un risc crescut de a dezvolta alta, mai ales in aceeasi zona a pielii sau intr-o portiune apropiata.

cancer scuamocelular hpv virus neck

Explicatia este ca pielea a suferit deja daune ireversibile din cauza soarelui. Recurenta se manifesta mai ales in primii doi ani dupa interventia chirurgicala.

Carcinom Bazocelular & Carcinom Scuamos: cauze, simptome & tratament

Un carcinom cu celule scuamoase poate sa reapara chiar si atunci cand a fost eliminata cu atentie prima data. Faceti o rutina din obiceiul de a va proteja cancer scuamocelular soare: stati la umbra intre orele 10 si 16 nu va bronzati excesiv evitati solarele cu raze UV acoperiti-va cu haine, inclusiv medicamentele antihelmintice sunt rele cu boruri largi si ochelari care blocheaza razele UB utilizati in fiecare zi protectie solara cu spectru de protectie 15 sau mai mare, cu filtre pentru razele UVA si UVB aplicati-va creme de protectie solara pe intreg corpul, cu 30 de minute inainte de a merge afara.

cancer scuamocelular cum se face o detoxifiere naturală a colonului

Reaplicati la fiecare doua ore sau imediat dupa ce inotati sau transpirati excesiv nu tineti nou-nascutii la soare. Produsele pentru protectie solara vor fi utilizate pentru copiii cu varsta mai mare de 6 luni.

Ce este un carcinom?

Tratament Tratamentul depinde de marimea si localizarea cancerului de piele, de cat de mult s-a raspandit acesta si de starea de sanatate a bolnavului. Unele tipuri de cancer scuamos de piele pot fi dificil de tratat. Tratamentul ar putea implica: cancer scuamocelular excizia - indepartarea pielii afectate de cancer - chiuretaj si electrocauterizare - se vor indeparta celulele canceroase prin chiuretaj si se va folosi electrocauterizarea pentru a se distruge orice celula canceroasa care ar putea ramane.

Metodele sunt folosite pentru tratarea cancerului care nu este de mari dimensiuni sau care nu este profund. Tehnica este utilizata pentru cazurile de cancer de piele din zona nasului, urechilor si a altor zone ale fetei.