aquaventuredivingcenter.ro: Muscaturile de capuse

Paraziți hematofagi

Conținutul

  paraziți hematofagi

  Glicerol formal, propilenglicol, izopropilmiristat, povidonă K Mecanismul de acţiune antiparazitar constă atât în stimularea eliberării presinaptice a acidului gamaaminobutiric GABAcât şi în creşterea afinităţii receptorilor GABA, întrerupând transmiterea influxului nervos. GABA este paraziți hematofagi neurotransmiţător inhibitor şi joacă un rol deosebit în desfăşurarea proceselor cerebrale la mamifere precum şi în funcţionarea neuronilor periferici la nematode şi a sinapselor neuromusculare la artropode, producând o paralizie flască a paraziţilor.

  paraziți hematofagi

  Faţă de cestode şi nematode unde GABA nu are nici un rol, ivermectina nu este activă. Ivermectina este activă şi faţă de larvele unor miaze Hypoderma, Gastrphylus, Oestrus ca şi faţă de insectele care se hrănesc cu sânge şi detritusuri celulare paraziți hematofagi, căpuşe, etc.

  Pentru recuperarea rapidă a paraziți hematofagi tratate, acestea se vor vitaminiza înainte şi după aplicarea Columbo-Spot —ului. Pentru reuşita acestor acţiuni se vor aplica măsuri de sanitizare periodică prin dezinsectizare şi curăţenie mecanică a adaposturilor, volierelor şi a cuştilor unde sunt cazaţi porumbeii şi păsările de colivie; Dacă animalele nu prezintă o ameliorare a stării de sănătate se va consulta medicul veterinar pentru reevaluarea diagnosticului.

  paraziți hematofagi

  Nu se foloseşte în sezonul de împerechere. Dupa administrare se interzice îmbăierea păsărilor pentru un timp minim de 6 ore.

  paraziți hematofagi

  Pentru evitarea intoxicaţiilor nu se vor depăşi dozele indicate. Administrat în doza recomandată produsul nu are reacţii adverse.

  paraziți hematofagi

  Poate fi utilizat în perioada de ouat. Poate apare o intoleranţă manifestată prin simtome parasimpaticotonice letargie, ataxie, tremurături musculare şi midriază. A se proteja de lumină directă şi îngheţ.

  paraziți hematofagi

  A se păstra în loc uscat.