Halena (halitoza) respiratia urat mirositoare

Bacterii bucale, CAUZELE HALENEI

Când ne gândim la microbi, avem grijă să ne spălăm pe mâini, dar şi legumele şi fructele pe care le consumăm.

CUM SĂ SCAPI DE HALENĂ

Uităm însă un lucru foarte important: igiena orală. Ştim deja cu toţii că românii sunt deficitari la acest aspect.

bacterii bucale

Însă oare nu şi-ar schimba complet atitudinea dacă ar şti de pericolul pe care îl ascunde jungla din gura lor? Medicul stomatolog Ionuţ Leahu ne spune care sunt cel mai frecvent întâlnite afecţiuni ale cavităţii orale şi cum putem preveni apariţia acestora.

Îngrijit nu eşti, iată ce-o să păţeşti!

bacterii bucale

De la culoarea şi bacterii bucale buzelor şi a limbii, până la mirosul respiraţiei, gura noastră vorbeşte despre ceea ce se întâmplă în organism. Bacteriile atrag, în primul rând, carii dentare şi gingivite. Aici sunt incluse o gamă variată de probleme, de la infecţii, la inflamaţii şi dureri.

Facilitati de tratament

În cazul de faţă, doar prevenţia te scapă de neplăceri. O altă problemă, la fel de întâlnită, este respiraţia urât mirositoare sau halena. Halena apare, în general, din cauza unor probleme gastrice sau a unei igiene orale necorespunzătoare.

Respiraţia neplăcută este cauzată de compuşii volatili ai sulfului, care sunt produşi prin descompunerea resturilor alimentare de pe suprafaţa dinţilor şi a limbii. Totodată, halena poate apărea şi din cauza sinuzitelor, amigdalitelor sau inflamaţiilor în gât, afecţiunilor faringelui, stomacului sau intestinelor.

bacterii bucale

Acestea apar, cel mai frecvent pe limbă, pe interiorul obrajilor şi a buzelor. Aftele nu sunt contagioase, dar netratate, pot deveni dureroase. În episoadele active, persoanele se alimentează greu sau chiar evită să mănânce.

De la caz la bacterii bucale, stomatita poate fi însoţită şi de hipersalivaţie, de înroşirea generală papilom lângă axilă gurii, iritabilitate şi respiraţie urât mirositoare.

 • Bacteriile din cavitatea bucală te pot îmbolnăvi
 • Puterniciloidoza ce este aceasta boala
 • Medic specialist Diabet, nutritie si boli metabolice Halena halitoza este un termen medical care defineste respiratia cu miros neplacut.
 • La papillomavirus symptomes
 • Parodontita: Teste de laborator în afecţiunile cavităţii bucale - Synevo
 • Medicament contre papillomavirus
 • Această populaţie de microorganisme determină la rândul ei modul cum sunt populate celelalte organe din corp, fiind principala poartă de intrare în organism a microorganismelor.

Candidoza orală este o altă problemă cauzată de o igienă precară. Această afecţiune este întâlnită la  persoanele care fumează ţigări fără filtru. Atenţie la modificarea gustului, a mărimii sau a aspectului limbii.

Ionuţ Leahu. Orice modificare de gust, aspect, culoare sau mărime indică necesitatea unei vizite la medicul dentist.

bacterii bucale

Adesea, aceste probleme îşi pot găsi rezolvarea rapid şi ieftin, prin tratamente sau intervenţii protetice. Să nu uităm că există şi cazuri în care neatenţia sau ignoranţa poate schimba destine.

 • Probiotice pentru cavitatea bucala – Dentree | Cabinet stomatologic
 • 9 zile suplimente de detoxifiere hepatică
 • Din fericire, există modalități simple de a rezolva această problemă stânjenitoare, dar pentru a găsi cea mai bună soluție de înlăturare a halenei trebuie să știi care este cauza respirației urât mirositoare în cazul tău.
 • Can hpv cause other cancers
 • Halena (halitoza) respiratia urat mirositoare
 • Curățarea intestinelor de toxine și paraziți
 • Dacă pacientul respectiv are probleme de sănătate cu inima sau cu orice alt organ şi întâmpină totodată probleme de sănătate dentară, mai mult, îşi neglijează igiena orală, el, de fapt, încurajează dezvoltarea bacteriilor în gură, care de aici pleacă în corp.

Aici vorbim despre cancerul oral. Ionuţ Leahu, manager al Dr. Leahu — Clinici Dentare  a înţeles necesitatea ca pacienţii săi să afle, încă din fază incipentă, dacă prezintă sau nu risc de cancer oral.

În doar două minute, printr-o consultaţie de rutină, aparatul Vel-scope îţi spune dacă eşti în pericol.

Cum ne pot influența microbii sănătatea?

Ionuţ Leahu, medic dentist, competenţă Implantologie Orală. Depistat la timp, cancerul oral poate fi tratat mai uşor, prin metode mai puţin invazive sau traumatizante, iar reuşita va fi mai mare.

bacterii bucale

Dacă nu vrei să treci prin toate aceste probleme, dr. Igiena zilnică te ţine departe de microbi Spaţiile dintre dinţi, gingii, cerul gurii, limbă sau sub limbă, sunt invadate de aceste mici vieţuitoare care duc o viaţă extrem de activă. La fel ca oamenii, unele dintre ele sunt paşnice, utile, altele însă, neţinute sub control, devin extrem bacterii bucale agresive şi dăunătoare.

bacterii bucale

În salivă sunt nu mai puţin de de specii de bacterii şi de microorganisme rămase neidentificate. Dacă vrem ca aceste bacterii să nu ne afecteze sănătatea, trebuie să urmăm îndeaproape trei paşi zilnici.

Rolul salivei în cavitatea bucală păstrează cavitatea bucală umedă ajută la procesul de masticație și la înghițirea alimentelor împiedică înmulțirea germenilor din gură și împiedică respirația urât mirositoare conține substanțe care ajută la degradarea unor grăsimi ajută la neutralizarea acizilor din cavitatea bucală, prevenind apariția cariilor dentare ajută la stimularea papilelor gustative ajută la digestie protejează mucoasa bucală contra deshidratării ajută la îndepărtarea resturilor alimentare dintre dinți scade riscul acumulării de placă dentară Ce se întâmplă dacă nu bacterii bucale suficientă salivă Sindromul de gură uscată, sau xerostomie, este o problemă de sănătate care afectează milioane de oameni la nivel mondial. Se manifestă prin insuficiența de salivă, dând o senzație de gură uscată. Saliva este esențială pentru a menține cavitatea bucală umedă. Are rol în neutralizarea acizilor produși de placa bacteriană și de a elimina celulele moarte care se acumulează pe limbă, pe gingii și pe partea interioară a obrajilor.

Primul, şi cel mai important, este periajul dentar, prin care eliminăm depozitele de mâncare rămase între dinţi şi masăm gingiile. Periajul nu este suficient, ci trebuie completat şi de folosirea unei ape de gură.

Saliva și bacteriile din cavitatea orală

Atât în supermarketuri, cât şi în farmaciile din România, vei găsi ape de gură cu sau fără alcool şi cosmetice care doar maschează respiraţia neplăcută. Ritualul nu trebuie să se încheie aici.

Ce sunt aftele şi ulceraţiile mucoasei bucale? Care sunt iritaţiile mucoasei bucale şi leziunile orale? Iritaţiile mucoasei bucale şi leziunile orale sunt inflamaţii, pete sau ulceraţii la nivelul mucoasei bucale, buzelor sau limbii.

Aceşti trei paşi bacterii bucale care îi poţi face acasă, nu trebuie să te ţină departe de medicul dentist. Citește și:.