Case of the month

Colita ulcerativa

Case of the month

Selectează o Pagină Ce este colita ulcerativă? Colita ulcerativă, cunoscută ca și rectocolita ulcerohemoragică sau RCUH, face parte din categoria bolilor inflamatorii intestinale, alături de boala Crohn.

Dacă dumneavoastră sau cineva drag dumneavoastră a fost diagnosticat cu rectocolită ulcerohemoragică, este foarte important să începeți să învățați cât mai multe lucruri despre această boală.

Prin o mai bună înțelegere a acestei afecțiuni veți fi mai bine pregătiți să îi controlați simptomele și să trăiți o viață normală.

oxiuros pastillas gejala human papillomavirus

Incidența Colitei Ulcerative Colita ulcerativă afectează în general persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 35 de ani. Conform studiilorîn Europa, prevalența este de la locuitori. Chiar dacă încă nu există date clare pentru populația din România, datele se pot extrapola colita ulcerativa, rezultând că în București ar exista aproximativ de pacienți care suferă de colită ulcerativă.

Unele date provenind din Marea Britanie plasează incindența bolii ca fiind de aproximativ de 15 pacienți la suta de mii de locuitori, cea mai afectată fiind populația tânără.

Ce este colita ulcerativa

Cu toate acestea, există numeroși adulți care primesc un astfel de diagnostic si după vârsta colita ulcerativa 30 de ani. Cum se manifestă colita ulcerativă? Colita ulcerativă este o boala cronică ce afectează intestinul gros colonulîn care învelișul interior și uneori tot peretele se inflamează, ducând la apariția leziunilor și a ulcerațiilor paraziti blastocystis. Combinația de inflamație cu ulcerații cauzează frecvent diaree, balonări, dureri și disconfort abdominal.

hpv gardasil cervarix papillor anti papilloma cream

Cele mai frecvente simptome sunt durerile abdominale si scaunele moi, cu sânge. Ce cauzează colita ulcerativa ulcerativă? Colita ulcerativă este rezultatul unui răspuns anormal exagerat al sistemului imun care, în mod normal, vă apără organismului de infecții.

se spală după îndepărtarea verucilor genitale medic care tratează papiloamele la femei

Iată care sunt mecanismele despre care trebuie să fiți informați: La persoanele cu boli inflamatorii intestinale cum este colita ulcerativă, sistemul imun confundă anumite substanțe din alimente și unele bacterii bune din intestin cu substanțe dăunătoare pentru corpul dumneavoastră. Atunci când acest lucru se întâmplă, organismul trimite globulele albe în stratul de la suprafața intestinului gros, producând inflamație cronică și ulcerații.

Bolile inflamatorii intestinale, din care face parte si colita ulcerativă, nu trebuie confundate cu sindromul de colon iritabil, o problemă care afectează felul în care funcționează colonul, ca și sensibilitatea acestuia, dar colita ulcerativa care nu se întâlnește inflamație. Informează-te despre noile tratamente disponibile pentru colita ulcerativă și boala Crohn.

Afectiuni inflamatorii intestinale: boala Crohn si colita ulcerativa

Ce trebuie să mai știți despre colita ulcerativă? Chiar daca primele simptome par colita ulcerativa apară la vârste tinere, colita ulcerativă poate debuta la orice vârstă; Boala afectează în egală măsură femeile și bărbații, deși unele studii susțin că bărbații sunt mai predispuși la această afecțiune; Se întâlnește mai frecvent în zonele urbane și în țările dezvoltate sau în curs de dezvoltare; Boala se manifestă diferit la o persoană la alta, cu simptomele variind de la cele ușoare la cele mai severe, chiar dacă boala are tendința de a se manifesta recurent într-o familie; Simptomele pot dispărea complet pentru o perioadă de timp, pentru a reapărea în mod activ în anumite momente ale vieții; Unele studii arată că persoanele nefumătoare sau ex-fumătorii au colita ulcerativa de a dezvolta mai frecvent colita ulcerativă; cu toate acestea, asociațiile medicale și autoritățile în domeniul sănătății nu recomandă sub nici o formă fumatul ca și mecanism de prevenție al colitei ulcerative.

cancer de colon nivel 3 bronsbane de giardia

Colita ulcerativă, deși nu este o boală rară, este o boală despre care se vorbește foarte puțin. Din punct de vedere psihologic și social, boala poate avea consecințe foarte severe, ducând la sentimente de stigmă, frică și izolare.

Mai mult, chiar dacă afecțiunea se poate trata, mulți pacienți rămân nediagnosticați, suferind în singurătate. Lucrurile, însă, nu trebuie să rămână așa.

Autentificare

Managementul colitei ulcerative din punct de vedere medical și psiho-social Știind că această boală vă poate afecta sever calitatea vieții, nu uitați următoarele două lucruri esențiale: Nu sunteți singur.

Suferința dvs. Există speranță.

cât timp ai tratat negii negii pot mânca

Într-o epocă foarte avansată tehnologic, există tratamente care își dovedesc eficacitatea pentru un număr impresionant de boli considerate incurabile cu nu mai mult de ani în urmă. Colita ulcerativă face obiectul unor cercetări medicale și științifice riguroase, existând deja soluții care prefigurează rezultate semnificative. Dacă cumva bănuiți că dumneavoastră sau cineva drag dumneavoastră suferă de colita ulcerativă, cel mai important lucru este să nu lăsați boala să vă controleze viața.

Discutați cu medicul dvs.